mikor ültessünk
Mi azért dolgozunk, hogy az Ön kertje legyen zöldebb!
mikor ültessünk

Kert-ész tippek

mikor ültessünk

Mikor és hogyan ültessük növényeinket?

Minden fás szárú növényt októbertől áprilisig ültethetjük, amennyiben a talaj nem fagyott. Az edényben neveltek, az úgynevezett konténeres növények egész évben ültethetők.

Ültetés előtt a szabadgyökerű növény gyökérzetét vágjuk vissza a sérült részeket távolítsuk el. Ássunk növényeinknek ültetőgödröt, amely legyen mélyebb és szélesebb, mint a növény földlabdája, gyökere. Olyan mélyen kell ültetni, amilyen mélyen korábban a növény a földben volt.

Ültetés után locsoljuk meg növényeinket, ezzel fogjuk elérni hogy a föld jól bemosódjon a gyökerek közé. Fontos cserjéknél és fáknál az ágak metszése, őszi ültetéskor mérsékeljük a visszavágást, majd tavasszal metsszük meg a megfelelő mértékben.

mikor ültessünk

Növénytelepítéskor helyezhetünk a földbe hosszúlebomlású un. starter (indító)műtrágyát is, ebben a növény számára szükséges mikro- és makroelemek találhatók, olyan formában, hogy növényeink folyamatosan tudnak hozzájutni, a tápanyag adagolás szabályozott, nincs meg a túltrágyázás veszélye.

Főként a fák ültetésénél fontos dolog a karózás. Mivel a magasabb növények az időjárás viszontagságainak jobban ki vannak téve. Főként a szél az amitől megvédhetjük, amíg friss gyökereikkel meg tudnak kapaszkodni.

Kert-ész tipp:

Az ültetés után a növények olyan körülményeket találjanak, amely a gyors begyökeresedést lehetővé teszi. Jól készítsük elő az ültetőgödröt. Az örökzöldeket lehetőleg földlabdával ültessük, gyors megerősödésüknek ez a legjobb feltétele.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!