muskátli
Mi azért dolgozunk, hogy az Ön kertje legyen zöldebb!
muskátli gondozása

Kert-ész tippek

muskatli

Muskátli gondozása

A muskátli a legkedveltebb erkélynövény, melyet egyszerű kezelhetősége miatt szívesen tartanak a balkonokon vagy a teraszokon. Tetszetős, dekoratív növény ami kezdettől fogva a ház és a kert díszéül szolgál.

Az első dolog ami nagy körültekintést igényel, az egészséges növény beszerzése.

muskatli

A második fontos szempont amit érdemes átgondolni, az elhelyezés. A muskátli szubtrópusi származású növény, így igényli a sok napfényt és a meleget, de csak a félárnyékos helyen fejlődik szépen, mert gyökerei érzékenyek a nagy hőségre, hamar rothadásnak indulnak.

muskatli

A harmadik figyelmet érdemlő körülmény a muskátli nevelésénél a jó levegőellátottságú, laza szerkezetű, és tápanyagban gazdag talaj. Az üzletekben kapható speciális muskátli földek kiválóak ebből a szempontból.

muskatli

Végül pedig ahhoz, hogy a szépen fejlődő virágunkban minél tovább gyönyörködhessünk, nagyon fontos a megfelelő folyamatos gondozás.

A rendszeres tápanyag- és vízellátáson túl egyéb ápolási feladat, hogy az elszáradt lombokat és a hervadt virágokat kitörjük, a túlságosan növő hajtásokat visszacsípjük, illetve a ládákban megtapadó gyomokat eltávolítsuk.

Figyelni kell az esetlegesen megjelenő kártevőkre és kórokozókra is, melyeknek megjelenésére a levelek foltosodása, vagy száradása hívhatja fel a figyelmünket.

Kert-ész tipp:

Esős, hűvös nyári napokon is ellenőrizzük a muskátli ládák nedvességtartalmát, mert bár a kertet jótékonyan áztathatja az eső, az erkélyen álló, vagy az ablakpárkányon az eresz védelmében megbúvó muskátli földje ilyenkor is kiszáradhat, ami a növény hervadásához, rosszabb esetben pusztulásához vezethet.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!