vadcitom
Mi azért dolgozunk, hogy az Ön kertje legyen zöldebb!
vadcitromok szaporítása

Kert-ész tippek

vadcitrom

Vadcitrom a kertben

Észak-Kínából származó, levele hármas tagozódású, lombhullató, abszolút fagyálló pompás díszfa. A vadcitrom 3-5 méter magas, kezdetben lassan nő. Sötétzöld, kemény, merev ágait nagy tüskék borítják, így a belőle készült sövény leküzdhetetlen akadályt képez a legelszántabb betolakodó számára is, legyen az ember vagy állat.

vadcitrom

Nagy hófehér bódító illatú virágait tavasszal, a kopasz ágakon hozza, golflabda méretű aromás, sárga gyümölcsei keserű-savanykás ízűek. Levük teába vagy halételekhez, citrom helyett kiváló. A frissen szedett gyümölcs kevés levet ad, de tegyük félre két hétre, és 20%-ra nő a lé tartalma.

vadcitrom

Készíthető belőle lekvár, bár egy citromban akár 50 mag is lehet. Héja ugyanúgy fűszer, mint a narancsé vagy a citromé. Megfőzve ehetők fiatal levelei is. Amellett, hogy az év minden szakában különleges-egzotikus megjelenésű, kiváló alanya a citrus oltványoknak.

Lombhullás után tűnnek elő igazán zegzugos lefutású ágai a hatalmas tüskékkel, melyek haragoszöldek, így örökzöld benyomását keltik. A frissen elültetett mag szinte mind kikel tavasszal, a több hónapos, szárított mag viszont elveszti csíraképességét. . Jól tűri a metszést, legjobb kora tavasszal, virágzás után visszavágni.

Kert-ész tipp:

Tegye kertjét különlegessé, az egzotikus megjelenésű növénnyel, amely egész évben díszit: virágaival, leveleivel, termésével, tüskéivel.

Valid XHTML 1.0 Strict Valid CSS!